Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Lőrinci húsleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 1 db orjacsont
» 1 db karajcsont
» 1 db tarjacsont
» 50-60 dkg marhahús szegy, vagy oldalas
» 15-20 db csirkeláb pucolt
» 2-3 db csirkemell csont
» 1 db pulykanyak
» 4-5 db sárgarépa
» 4-5 db fehérrépa
» 1 db karalábé közepes
» 1 db zellergumó közepes
» 1 db krumpli nagy darab (mérettől függően)
» 0,5 fej kelkáposzta mérettől függően
» 1 fej vöröshagyma nagy fej
» 4-5 db fokhagymagerezd
» 1 csokor petrezselyemzöld összekötve
» 1 csokor zellerzöld összekötve
» 2 db paradicsom fagyasztott is lehet
» 2 db zöldpaprika fagyasztott is lehet
» 10-15 szem bors fekete, egész
» 1 evőkanál zöldborsó elhagyható
» 1 evőkanál Knorr Delikát8 ételízesítő
» só ízlés szerint
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A húst és a csontot megmossuk, a zöldségeket megpucoljuk, a zöldeket összekötjük. A megfelelő nagyméretű fazékba a húst és a disznó, valamint a marha csontokat odarakjuk annyi hideg vízbe, hogy bőven ellepje, de a zöldségeknek maradjon hely. Amikor felforrt a víz, takarékra vesszük, annyira, hogy éppen csak gyöngyözzön.
Amikor már majdnem megfőtt a hús, akkor a kimaradt csirkecsontot és a lábat beletesszük és az előkészített zöldségeket is. Ízlés szerint sózzuk, teszünk bele ételízesítőt, szemes fekete borsot. Amikor megfőtt, a gázt kikapcsoljuk és 5 -10 percig pihentetjük. A zöldségeket és a húst, külön tálra kiszedjük. A levest leszűrjük.
Megjegyzés / tipp:

Megéri elkészíteni.Isteni.
1 komment 0 ember kedveli pokollady
2013.11.25 13:39
Kommentek Új komment
scheva 2013.11.28. 19:52 (#1)
15-20 csirkeláb? Pulykanyak? Csontok, húsok? Ennyi mindenből 10 adag levest lehetne főzni. (Már, ha egy fő 3-4 deci levest kap.)
Bocsi
Címkék
csontot megmossuk, zöldségeket megpucoljuk, zöldeket összekötjük, megfelelő nagyméretű, marha csontokat, zöldségeknek maradjon, kimaradt csirkecsontot, lábat beletesszük, előkészített zöldségeket, gázt kikapcsoljuk, levest leszűrjük, petrezselyemzöld, fokhagymagerezd, csirkecsontot, ételízesítőt, előkészített, kikapcsoljuk, zöldségeknek, zöldségeket, ételízesítő, megpucoljuk, összekötjük, fagyasztott, elkészíteni, gyöngyözzön, kelkáposzta, zöldpaprika, zöldségeket, pihentetjük, zöldségeket, fagyasztott, vöröshagyma, beletesszük, zellergumó, tarjacsont, paradicsom, elhagyható, orjacsont, karajcsont, tarjacsont, marhahús szegy vagy oldalas, csirkeláb pucolt, csirkemell csont, pulykanyak, sárgarépa, fehérrépa, karalábé közepes, zellergumó közepes, kelkáposzta mérettől függően, vöröshagyma nagy, fokhagymagerezd, csokor zellerzöld összekötve, paradicsom fagyasztott lehet, szem bors fekete egész, ízlés szerint,
HARCSÁS SAVANYÚ KÁPOSZTA
0 komment 3 ember kedveli
Tejszínes kukoricakrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Csirke „popcorn”
1 komment 5 ember kedveli
Túróhabtorta
0 komment 4 ember kedveli
Korpás zsömle
0 komment 2 ember kedveli
Spenót krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Vargabéles
0 komment 5 ember kedveli
Nyári álom, sütés nélkül
0 komment 12 ember kedveli
Juhtúrós tésztagratin !
0 komment 3 ember kedveli
Sajtos rudacska
0 komment 7 ember kedveli
Gyümölcsös túrótorta sütés nélkül
0 komment 7 ember kedveli
Sport szelet
0 komment 1 ember kedveli
Magos fánk
0 komment 2 ember kedveli
Amerikai palacsinta mascarpone krémmel
0 komment 1 ember kedveli
Pikáns sütőtökkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Édes gomba
0 komment 13 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.