Fogás: leves, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 180 perc, Nehézségi szint: könnyű
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A húst és a csontot megmossuk, a zöldségeket megpucoljuk, a zöldeket összekötjük. A megfelelő nagyméretű fazékba a húst és a disznó, valamint a marha csontokat odarakjuk annyi hideg vízbe, hogy bőven ellepje, de a zöldségeknek maradjon hely. Amikor felforrt a víz, takarékra vesszük, annyira, hogy éppen csak gyöngyözzön.
Amikor már majdnem megfőtt a hús, akkor a kimaradt csirkecsontot és a lábat beletesszük és az előkészített zöldségeket is. Ízlés szerint sózzuk, teszünk bele ételízesítőt, szemes fekete borsot. Amikor megfőtt, a gázt kikapcsoljuk és 5 -10 percig pihentetjük. A zöldségeket és a húst, külön tálra kiszedjük. A levest leszűrjük.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Megéri elkészíteni.Isteni.
|
|
|
|
1 komment
|
0 ember kedveli
|
pokollady
2013.11.25 13:39
|
|
|
|
scheva |
2013.11.28. 19:52 (#1) |
|
|
15-20 csirkeláb? Pulykanyak? Csontok, húsok? Ennyi mindenből 10 adag levest lehetne főzni. (Már, ha egy fő 3-4 deci levest kap.)
Bocsi |
| |
|
|
|
csontot megmossuk, zöldségeket megpucoljuk, zöldeket összekötjük, megfelelő nagyméretű, marha csontokat, zöldségeknek maradjon, kimaradt csirkecsontot, lábat beletesszük, előkészített zöldségeket, gázt kikapcsoljuk, levest leszűrjük, petrezselyemzöld, fokhagymagerezd, csirkecsontot, ételízesítőt, előkészített, kikapcsoljuk, zöldségeknek, zöldségeket, ételízesítő, megpucoljuk, összekötjük, fagyasztott, elkészíteni, gyöngyözzön, kelkáposzta, zöldpaprika, zöldségeket, pihentetjük, zöldségeket, fagyasztott, vöröshagyma, beletesszük, zellergumó, tarjacsont, paradicsom, elhagyható, orjacsont, karajcsont, tarjacsont, marhahús szegy vagy oldalas, csirkeláb pucolt, csirkemell csont, pulykanyak, sárgarépa, fehérrépa, karalábé közepes, zellergumó közepes, kelkáposzta mérettől függően, vöröshagyma nagy, fokhagymagerezd, csokor zellerzöld összekötve, paradicsom fagyasztott lehet, szem bors fekete egész, ízlés szerint,
|
|
|
|
|